UER

Blåkveite

Kveite

Torsk

Sild

Laks

Sei

Uer

Skalldyr

Ørret

Hyse

Ørret

Hyse

Uer

Uer lever på 100-500 meters dyp i Barentshavet, Nordsjøen og norske fjorder. Det er en fet fisk som du gjerne finner fersk eller saltet i butikken. Ueren er rik på protein, vitamin B12 og selen. Den kan tilberedes på mange måter, du kan for eksempel steke den, koke den eller bruke den i gryter.

Lettsaltet Uer

Ingredienser: Uer, salt.

Næringsinnhold per 100g:
Energi: 394 kj / 94 kcal
Fett: 2,8 g, hvorav mettede fettsyrer 0,5 g
Karbohydrater: 0 g, hvorav sukkerarter 0 g
Protein: 17,1 g
Salt: 1,7 g

Lettsaltet Uer uten bein

Ingredienser: Uer, salt.

Næringsinnhold per 100g:
Energi: 394 kj / 94 kcal
Fett: 2,8 g, hvorav mettede fettsyrer 0,5 g
Karbohydrater: 0 g, hvorav sukkerarter 0 g
Protein: 17,1 g
Salt: 1,7 g

Speket Uer

Ingredienser: Uer, salt, sukker.

Næringsinnhold per 100g:
Energi: 394 kj / 94 kcal
Fett: 2,8 g, hvorav mettede fettsyrer 0,5 g
Karbohydrater: 0 g, hvorav sukkerarter 0 g
Protein: 17,1 g
Salt: 0,3 g