SILD

Blåkveite

Kveite

Torsk

Sild

Laks

Sei

Uer

Skalldyr

Ørret

Hyse

Ørret

Hyse

Sild

Sild er en stimfisk som finnes både ved kysten og ute i havet. De viktigste sildebestandene i norske havområder er norsk vårgytende sild (NVG-sild) og nordsjøsild. Silda er rik på vitamin D, protein, omega-3-fettsyrer og selen. Det er en delikat fisk som egner seg godt til steking og panering. Du kan også salte den, røyke den eller marinere den som påleggssild.

Speket Sild

Ingredienser: Sild, salt, sukker.

Næringsinnhold per 100g:
Energi: 872 kj / 210 kcal
Fett: 16 g, hvorav mettede fettsyrer 3,6 g
Karbohydrater: 0 g, hvorav sukkerarter 0 g
Protein: 16,5 g
Salt: 2,4 g

Røkt Sild

Ingredienser: Sild, salt, sukker.

Næringsinnhold per 100g:
Energi: 767 kj / 184 kcal
Fett: 10,4 g, hvorav mettede fettsyrer 3,1 g
Karbohydrater: 0 g, hvorav sukkerarter 0 g
Protein: 22,5 g
Salt: 2,2 g

Kryddersild

Ingredienser: Sild, hvete, sandel, salt, sukker, koriander, paprika, sennepsfrø, krydderoljer og oleoresiner. Farge E150

Næringsinnhold per 100g:
Energi: 639  kj / 154 kcal
Fett: 12,0 g, hvorav mettede fettsyrer 0 g
Karbohydrater: 0 g, hvorav sukkerarter 0 g
Protein: 11,5 g
Salt: 2,4 g