Ørret

Blåkveite

Kveite

Torsk

Sild

Laks

Sei

Uer

Skalldyr

Ørret

Hyse

Ørret

Hyse

Ørret

Ørret er en fisk i laksefamilien. Det er en fet fisk med rødt kjøtt og hvit marmorering. Kjøttet er fast og mørt. Fisken er rik på protein, omega-3-fettsyrer, vitamin D og selen. Ørret egner seg godt til mange typer retter, både rå og lett varmebehandlet. Du kan steke, grille, bake, koke og røyke ørret. Rett behandling gir et delikat og saftig resultat. 

Fersk Ørretfilet uten bein

Ingredienser: Ørret.

Næringsinnhold per 100g:
Energi: 693 kj / 166 kcal
Fett: 10 g, hvorav mettede fettsyrer 2,0 g
Karbohydrater: 0 g, hvorav sukkerarter 0 g
Protein: 19 g
Salt: 0,1 g

Røkt Ørret

Ingredienser: Ørret, salt, sukker.

Næringsinnhold per 100g:
Energi: 597 kj / 142 kcal
Fett: 6,9 g, hvorav mettede fettsyrer 1,3 g
Karbohydrater: 0 g, hvorav sukkerarter 0 g
Protein: 20,1 g
Salt: 0,1 g