Hyse

Blåkveite

Kveite

Torsk

Sild

Laks

Sei

Uer

Skalldyr

Ørret

Hyse

Ørret

Hyse

Hyse

Hyse er en bunnfisk som finnes nord for Stad, i Barentshavet, vest for Svalbard og i Nordsjøen/Skagerrak. Hyse er rik på protein, vitamin B12, selen og jod. Kjøttet er magert og fast, med god bindingsevne. Det gjør at hyse egner seg veldig godt til for eksempel fiskekaker. Du kan steke, koke, røyke eller tørke hyse.

Fersk Hysefilet uten bein

Ingredienser: Hyse.

Næringsinnhold per 100g:
Energi: 290 kj / 68 kcal
Fett: 0,2 g, hvorav mettede fettsyrer 0 g
Karbohydrater: 0 g, hvorav sukkerarter 0 g
Protein: 16,6 g
Salt: 0,2 g

Fersk Hysefilet

Ingredienser: Hyse.

Næringsinnhold per 100g:
Energi: 290 kj / 68 kcal
Fett: 0,2 g, hvorav mettede fettsyrer 0 g
Karbohydrater: 0 g, hvorav sukkerarter 0 g
Protein: 16,6 g
Salt: 0,2 g