LAKS
Blåkveite
Kveite
Torsk
Sild
Laks
Sei
Uer
Skalldyr
Ørret
Hyse
Ørret
Hyse
Laks
Villaksen lever mye av livet i havet, men i gyteperioden vandrer den opp i elver. Laksen er en fet fisk med fast kjøtt. Den er rik på protein, omega-3-fettsyrer, vitamin A, vitamin B12 og selen. Fisken kan tilberedes på mange forskjellige måter. Du kan bruke laks i både varme og kalde retter.
Fersk Laksefilet uten bein
Ingredienser: Laks.
Næringsinnhold per 100g:
Energi: 932 kj / 224 kcal
Fett: 16 g, hvorav mettede fettsyrer 3,0 g
Karbohydrater: 0 g, hvorav sukkerarter 0 g
Protein: 20 g
Salt: 1 g
Røkelaks
Ingredienser: Laks, salt, sukker.
Næringsinnhold per 100g:
Energi: 938 kj / 225 kcal
Fett: 14,7 g, hvorav mettede fettsyrer 2,5 g
Karbohydrater: 0 g, hvorav sukkerarter 0 g
Protein: 23,2 g
Salt: 3,1 g
Pepperlaks Varmrøkt
Ingredienser: Laks, sukker, salt, pepper, koriander, karve, paprika, sennepsfrø, løk.
Næringsinnhold per 100g:
Energi: 938 kj / 225 kcal
Fett: 14,7 g, hvorav mettede fettsyrer 2,5 g
Karbohydrater: 0 g, hvorav sukkerarter 0 g
Protein: 23,2 g
Salt: 3,1 g
Mango og chili laks varmrøkt
Ingredienser: Laks, sukker, salt, paprika, chilipepper, løk, ingefær, aromastoffer, andre krydderier, mangopulver, tomat, melkesyre, E551, paprikaekstrakt.
Næringsinnhold per 100g:
Energi: 938 kj / 225 kcal
Fett: 14,7 g, hvorav mettede fettsyrer 2,5 g
Karbohydrater: 0 g, hvorav sukkerarter 0 g
Protein: 23,2 g
Salt: 3,1 g
Grav Laks
Ingredienser: Laks, sukker, salt, dill, pepper, koriander, karve, paprika, sennepsfrø, løk.
Næringsinnhold per 100g:
Energi: 748 kj / 179 kcal
Fett: 9,2 g, hvorav mettede fettsyrer 2,0 g
Karbohydrater: 2,8 g, hvorav sukkerarter 2,8 g
Protein: 21,2 g
Salt: 4,8 g