SILD
Blåkveite
Kveite
Torsk
Sild
Laks
Sei
Uer
Skalldyr
Ørret
Hyse
Ørret
Hyse
Sild
Sild er en stimfisk som finnes både ved kysten og ute i havet. De viktigste sildebestandene i norske havområder er norsk vårgytende sild (NVG-sild) og nordsjøsild. Silda er rik på vitamin D, protein, omega-3-fettsyrer og selen. Det er en delikat fisk som egner seg godt til steking og panering. Du kan også salte den, røyke den eller marinere den som påleggssild.
Speket Sild
Ingredienser: Sild, salt, sukker.
Næringsinnhold per 100g:
Energi: 872 kj / 210 kcal
Fett: 16 g, hvorav mettede fettsyrer 3,6 g
Karbohydrater: 0 g, hvorav sukkerarter 0 g
Protein: 16,5 g
Salt: 2,4 g
Røkt Sild
Ingredienser: Sild, salt, sukker.
Næringsinnhold per 100g:
Energi: 767 kj / 184 kcal
Fett: 10,4 g, hvorav mettede fettsyrer 3,1 g
Karbohydrater: 0 g, hvorav sukkerarter 0 g
Protein: 22,5 g
Salt: 2,2 g
Kryddersild
Ingredienser: Sild, hvete, sandel, salt, sukker, koriander, paprika, sennepsfrø, krydderoljer og oleoresiner. Farge E150
Næringsinnhold per 100g:
Energi: 639 kj / 154 kcal
Fett: 12,0 g, hvorav mettede fettsyrer 0 g
Karbohydrater: 0 g, hvorav sukkerarter 0 g
Protein: 11,5 g
Salt: 2,4 g